Power Shift  2016

Mobilisering för omställning

6:e gången. I år arrangeras Power Shift för sjätte gången. I kölvattnet av mobiliseringen kring klimattoppmötet i Paris (COP21) såväl som andra initiativ vill vi fokusera på att bygga vidare, förena och stärka den unga hållbarhetsrörelsen. Därför är årets tema “mobilisering för omställning” där fokus ligger på dessa båda begrepp separat såväl som kombinerat.

Öppen för alla. Konferensen är öppen både för de som är nyfikna på att veta mer om hållbarhetsfrågor och de som är aktivt engagerade. Fokus kommer att ligga på mobilisering, dels för att bredda rörelsen för hållbarhet och dels för att stärka och samordna rörelsen som helhet. Vi kommer att utforska olika lösningar och utveckla olika praktiska verktyg för omställning på olika plan. Hur skapar vi förändring tillsammans på bred front, vilka förutsättningar och plattformar är viktiga? Hur kan vi samarbeta med andra för att göra större skillnad?

Långsiktigt engagemang. Vi vill skapa förutsättningar för att engagemang ska fortsätta att växa även efter konferensen. Under helgen kommer det därför finnas mycket tid att bygga relationer och samarbeten med andra hållbarhetsintresserade. Här ser vi att nätverket PUSH Sverige fyller en viktig funktion och efter konferensen ska alla deltagare veta vilka möjligheter som finns med nätverket.

Mellansverige. Årets Power Shift kommer gå av stapeln 7-9 oktober i Knivsta som ligger mellan Uppsala och Stockholm. Vi vill samla minst 150 deltagare.

Hur fungerar det? Konferensen startar fredag kväll och avslutas söndag eftermiddag, alla måltider ingår. Programmet kommer vara fullt av seminarier och workshops. Det kommer finnas enklare sovmöjligheter.

Organisers